Info...

- Reageer hier op een bericht!

Naam: (Verplicht!)
3 x 3 = (Verplicht)

Bericht van: Gust herckens

Dag oud-VOPO's,
Na drie maanden opleiding in de Baron Michel -OCTTr- Mechelen, was ik van maart t/m november 1966 VOPO bij 14A.
De VOPO's zaten in die periode opgescheept met chef KEGELS en KRO HEYVAERT.
Als radio-operator had ik ook te maken met de "Snos", toen verantwoordelijk voor de transmissie en behorend tot de stafbij.
Chef AUGUSTIJNEN was inderdaad van een ander caliber dan de twee voornoemde triestigaards.
Mijn mede-radio-operatoren waren Karel DUMEZ, André DEVOS en Julien DE SCHUTTER-VAN DE VELDE. In de kamer links van ons verbleven de halftrack chauffeurs DEMAN, IDE, SLABBINCK en ?.
In herinner mij de naam van vele andere lotgenoten zoals José CRAYBECKX (chauffeur Jeep) die reageerde op Id-nr 232, teveel om hier op te noemen en ook van heel wat beroeps, naast adj STAELENS en BSM NEIRINCK ..., op deze site nog niet vermelde zoals WM DE SCHEPPER ('t Schepperke).
Jan WILLEMSE (ID-nr 4) was in 1966 een kleine jongen die op een dag samen met zijn vader, de RSM, hielp met het opruimen van een terrein door het opstoken van kreupelhout dat door de VOPO'S aangebracht werd.
Op deze site (dikke proficiat aan de initiatiefnemer!) heb ik niets gelezen over de GERMANIA (met de zussen Renate en Ulla of Ute), destijds zowat het stamcafé van de VOPO's, waar ik menig uur gesleten en mark gelaten heb!
Als er nog iemand is die meer weet van die goede oude tijd, graag een reactie!

Gust HERCKENS


Segers leon  antwoorde op: 2013-03-01 ( 14:50:56)

Wij zijn einde maart 1966 afgezw. opeiding in Arlon gehad (2m)daarna Werl (10m)hebben MP afgelost.Alleen DESCHEPPER weet ik nog.Zie of hoor nog elk jaar 4wapen vrienden.(Oudenaarde, Arendonk,Geel,Tongeren)

    Schrijf hier uw reactie: